Julklapp.

Årets första julklapp är köpt! =) Känns bra att börja i någerlunda tid detta året så man slipper ränna ute i sista stund veckan innan julen.. detta året kommer jag dock långt ifrån köpa så mkt som vi gjort de andra åren!
Har införskaffat oss julmust o pepparkakor, så gott. Längtar till advent!

Fortfarande dunderförkyld o har noll ork o energi, o de sägs att när man är gravid är de ännu jobbigare o drygare att bli av med förkylningen.. =(

Vecka 24.

Ny vecka, v 24, o hjälp vad det går undan!! ;) men ack såå mysigt o vad vi längtar efter detta lilla liv. Denna kärlek och känsla är något som man inte riktigt kan beskriva, det måste upplevas!
I måndags var jag och Olof ner på förlossningen i Lund och hälsade på, på deras Öppna Hus. (Vi var där redan nu pga de ska stänga de öppna huset).
Vi fick ett mycket bra intryckt, fräscht och nyrenoverat, trevligt bemötande och fina och mysiga förlossningsrum. Det kändes helt enkelt rätt när vi var där :)
Efter det så tog jag och mamma (hon fikade medan vi va på förlossningen) en tripp till novalund där jag hittade lite kläder som jag kan ha nu under hela min graviditet o som syrran sen kan överta när det är hennes tid! ;)
Två tunikor, ett par mammajeans i stuprörsmodell - äntligen - o en längre grovstickad tröja.
Ner till centrum i lund för att hitta till åhlens vilket långt ifrån var det enklaste men efter många om o men o många felkörningar så var vi där!
I måndagskväll när vi kommit hem började jag känna mig frösen o ont i halsen vilket har resulterat i en dunderförkylning utan dess like! Och inte kan jag ta näsdroppar heller för då får jag näseblod.. är hemma från jobb idag o ska kurera mig o hoppas den ska gå över lika snabbt som den kom!

Vecka 24.

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.


Akta Graco.

Jobbhelgen är över och det är såå skönt! =) Ledig 2 dagar o det ska bli gött. I morgon en tripp till Lund o sen på tisdag fika med en nyfunnen vän, även hon gravid så vi har en hel del gemensamt ;))

Bilbarnstol har vi bestämt oss för, det blir en Akta Graco Logico S, mörkblå/sandfärgad. Riktigt fin =)


Fixat o donat.

Skickade in inkomsuppgiftspapperna till min löneassistens i Onsdags och idag fick jag dem påskrivna med posten, snacka om bra service! Så nu ikväll så ska jag skicka dem med posten så de kommer iväg till Försäkringskassan så de kan räkna ut hur mkt jag kommer få i föräldrapenning.
Beställde även tid för faderskapserkännande idag, så om 2 veckor ska vi dit o skriva på papperna =) Nu är nog det mesta fixat o klart :P



bebis vi lääängtar efter dig!!! =) ♥

v 23 :)

Japp ännu en ny vecka, känns så bra! =) Igårkväll hade bebis nog värsta gymnastiken lr nått för olof fick känna en hel del sparkar hihi, så mysigt för honom =)

Var på Me&I barnklädesparty igår och handlade 3 saker till bebisen...ganska så dyrt men kvaliteten sägs vara bra. Det var ganska så utsålt på allting och minsta storleken de hade är 62/68 så den st fick det bli, lagom till våren/sommaren.


    

Magbild ;)

Ny vecka idag, v 22 (21+0)..tiden går såå snabbt o om 18 veckor är vår efterlääängtade bebis hos oss =))))

Japp nu kommer den första magbilden som jag visar "officiellt" ;P


Födelsedag.

Idag fyller Olof 28 år, Grattis Grattis hjärtat mitt ;) ♥
I morse fick han frukost och sång på sängen och nu ikväll blir de lite god mat :P
Älskar dig Olof mer än jag kan beskriva!

Halvvägs! <3

Gick in i v 21 (20+0) idag vilket betyder att halva graviditeten nu gått ;) Tiden har gått såå fort o man kan ju verkligen undra vart tiden tagit vägen.. inte mig emot de gått fort för då får vi snabbare träffa bebis ju!! =) Har en känsla av att den sista tiden kommer dock inte gå alls lika snabb jaja., de får man ta då! =)
Har börjat att få ont av o till i ryggslutet samt i ljumskarna/bäckenbenet, kanske är början till foglossning?

Loggade in på försäkringskassan med min e-id nu ikväll och såg att de nu registrerat min havandeskapsansökan så kan ju hoppas man får ett svar relativt snart också, ger det iaf några veckor innan man ringer o frågar efter svar :P

Magbild var det också ja.. .Ja jag har varit lite slarvig men ska ta en ny bild i veckan, återstår o se om jag lägger ut den här eller ej :P

I morgon fyller mitt ♥ år! =)

Trevlig kväll :P


SPA

Jag och Olof har varit iväg på SPA nere i Ystad, Ystad Saltsjöbad heter det ;)
Vi kom dit igår eftermiddag vid 3 tiden och körde därifrån idag vid middagstid. Hade bokat Söndag- måndag, ett paket de har nu på hösten.
Riktigt skönt att bara få komma bort och slappna av, bli ompysslad, äta gott på resturang och sova som en prinsessa i en härlig säng utan att vakna på natten. Som vanligt är det ju hotellfrukosten som är alldra godast =))
Jag hade bokat en behandling som heter "Mother to be" och som är anpassad till gravida kvinnor.
Fanns även relax, pool, jazucci, gym mm.. Man får passa på nu för sen om några månader har man långt ifrån tid med sånt, men guud vad vi längtar efter bebis.. och som pricken över det hela fick Olof känna bebis sparka för första gången igårkväll =)))) ♥

Ledig i morgon också o sen börjar en intensiv vecka med 5 jobbdagar, ledig en o sen 4 jobbdagar till.. men de mesta självvalt då jag lagt en 4 lediga dagar =)


Bebisstuff ;)

Idag var jag och mamma en runda nere på Center Syd.. självklart kan man inte hålla sig från att handla lite till bebis.. :)
Även om vi till 95% vet vilket kön bebis har så har vi inte fått det till 100% bekräftat så ännu är vi rätt så neutrala av oss.
Köpte ett par jeansbyxor och en vit mössa från Polarn&Pyret! =)


RSS 2.0