På allvar..

Nu ska jag på allvar igen vara lika duktig med mina points som jag var "förr" i tiden. Har med all säkerhet gått upp 1-2 kg sedan jag nådde min målvikt och de kg ska bort igen!
Letade fram en checklista och redan börjat fylla i dagens frukost.
Jag kanske är tråkigt som tänker på de nu under semestern och allt, men nu är motivationen på topp så likabra att köra hårt på igen.
Jag kan äta allt jag vill ändå, men klart i rimliga gränser och jag tänker mig för.
Från och med NU ska allt räknas in i de galna pointsen igen, punkt slut.



Lampa sökes.

Vi letar efter en bordsampa som vi tidigare sett i affären Bolagret, som på bilden fast den ska vara i glas. Lampan på bilden finns också på Bolagret men den är i plast och det vill vi inte ha.
Någon som vet vart man kan köpa en sån lampa eller något liknande? Tacksam emot tips.


image90

En liten dikt..

När syster bodde i Skara för ett X-antal år sedan skrev vi ibland lite brev till varandra.. Såg ett av breven nu när jag satt och gick igenom lite gamla saker som jag velat spara och där stod en fin dikt där i så tänkte skriva den här..



Allra Käraste Syster
Någon frågar vad du betyder för mig,
Jag svarar:
Hon är mitt allt.
Hon är mina händer,
mina ögon.
Hon är mitt syre,
min väg,
min tröst.
Hon är min kyla,
min värme.
Hon är mitt allt
Någon frågar vad du betyder för mig,
Jag svarar att jag inte kan leva utan dig.
Jag älskar dig min tvillingsyster.





Myskväll..

Ikväll har vi haft lite myskväll med räkmackor och vin, inte helt fel det! ;) Mysigt värre.

Idag har vi haft en riktig storstädning nere i källaren.. gått igenom varenda kartong och rensat och kastat en massa på tippen.. skönt att få ha det gjort. Nu liknar det iaf någor där nere!

Olof hjärtat - Jag älskar dig av hela mitt hjärta! Du är mitt allt.



Lite uppdaterig..

Har varit lite dålig på att uppdatera bloggen på sista tiden men här kommer ett inlägg iaf! ;)

Första semesterveckan är nu avklarad och tre veckor återstår och det är ju gött! Kan ju hoppas på finfint väder då. Har varit ett hyfsat bra väder denna veckan så ska inte klaga. Vi har kunnat ligga på stranden någon dag och bara slappa och ha det skönt.

I måndags vart vi i Lödde och grillade hemma hos Olof´s mamma.. riktigt smaskens det!

På Tisdagen körde vi ner till Kiviks Marknad.. en jäättte stor marknad där jag tror vi missade en hel del haha... man visste ju inte i vilken gång man redan gått i en gång.. köpte hem lite nötter och Olof ett par "foppa" tofflor.. en mysig dagsutflykt.
Cykeltävling i stan på kvällen.. såg lite bekanta ansikten men det är ju långt ifrån som det var förr i tiden.

I Onsdags var vi nere i Malmö och träffade två vänner. Åt på en jättegod resturang och sen gick vi vidare till Lilla Torg. Vi skulle ta tåget hem, hade koll på tågtiderna (trodde vi), men då jag/vi sett helt fel och kollat på fredagenstågtider en onsdag fick vi vänta ett tag på centralen en stund innan tåget skulle gå.

På torsdagen hade vi tvätt-tid så vi hade en hemmarfixardag.. lite tvätt, städ o gick en längre promenade. Beställde även vår tapet som vi ska ha i sovrummer till fondväggen.
På kvällen fick vi lite gäster så vi bjöd på tacos. Hade en trevlig kväll :)

Först på fredgasförmiddagen var jag på vårdcentralen och tog bort mina stygn. Disktriksköterskan där tyckte att det såg fint ut men nu den första tiden ska jag ta de lite försiktigt med att lyfta och bära tunga saker då ärren kan spricka om man anstränger sig för mkt.. Efter det åkte vi till Järavallen och gick den 5 km långa lunda, härligt härligt. Handlade på hemvägen, hem med varorna och bytade om lite snabbt och ner på stranden och sola ett tag.
På kvällen kom Elvis och Mirja med barn så vi grillade gott. Alltid lika roligt att träffa dem!!! :)

Systeryster kom även hem i Fredagskväll vid 9 tiden så igår Lördag for vi ganska så tidigt till Väla för lite shopping. Tack syster, du är snäll du!! <3.
På kvällen åkte jag och Linda upp till Varberg för att fira Elin på hennes 25 års dag! Roligt att se henne igen då det var en hel evighet sen vi träffades sist.. minns inte ens när det var.. Trevlig fest med mkt folk. Hoppas du var nöjd med din dag Elin! =)

Idag Söndag var det Center Syd med mamma, pappa och Linda.. Fick shoppat en kjol inne på veromoda med mitt presentkort. Resten ska sparas tills alla höstkläderna kommer in :)
Åt middag hemma hos päronen i eftermiddagen med mitt hjärta. O nu ikväll ha det inte varit något annat än en väääldigt lugn kväll.

I morgon blir det att rensa nere i källaren och gå igenom varenda en kartong och kasta en massa skit och försöka organisera lite någerlunda där nere..likabra att passa på nu när det ändå bara regnar ute..

Gonatt.



Grattis <3

Min syster Linda har förlovat sig med sin käraste Stian utan att vi visste om något :)

Ett STORT GRATTIS! :) Hoppas ni lever lyckliga i alla era dagar hihi.

image89


bildbevis

Ska lägga upp lite bilder sen från karnevalen men måste ha systers godkännande först för där är en klockren bild på henne hahahaha ;)

Efterlängtade semester.

Nu har man äntligen 4 veckors semester! Det ska bli riktigt skönt att bara vara ledig och bara ta dagarna lite som de kommer även om vi har lite vi ska göra på semestern..
Vi ska bl a ett par dagar till Norge till syster och hennes pojkvän och hälsa på..Kommer bli några dagsturer också, som danmark, marknader, hven och lite olika :)
Min första betalda semster så jag ska njuta i fulla drag! =)

Karnevalen är över för detta året och det har varit en rolig karneval!
I Torsdags körde jag och hjärtat ner en runda på karnevalen efter jobbet och kollade in läget.. skulle egentligen sett Måns men vi hoppade på de..
Linda och Stian kom hem sent på torsdagskvällen så på Fredagen gick jag med de och mamma och pappa på karnevalen en runda och på kvällen vart de lite fest. Vi va ett tag nere på Baggens där bror med band spelade och där va de fullt ös från början till slut haha. Roligt att även de äldre kan släppa loss.
På lördagen kom två av syskonbarnen till mamma och pappa så vi var ute hela eftermiddagen och såg bla karnevalståget.. (vilket för övrigt var det sämsta jag sett) På kvällen var det fest hemma hos en kompis och sen gick vi ut på karnevalen och hamnade på Wallmans..

Idag har det varit lite kalas för mig och syster hemma hos päronen, där syskon med familj kom. Roligt att ha alla samlade :)

Hoppas på fiiint väder i morgon så man kan börja första semesterveckan med att vara ute o bara ha det gött. Vi ska dock börja morgonen med en lååång promenad då de behövs efter helgen alla godheter :))

Blir kanske Lödde och grillning i morgon då Olof´s syster från Sthlm är hemma på besök :P

Vi funderar även på att åka till Kivikas marknad på tisdag men allt beror på vädret..


Karneval i stan.

Idag drog Karnevalen igång i stan! 3 dagars roligheter är ju inte helt fel. Jag och hjärtat ska ner en runda i stan nu om en liten stund och sen blir det både fredag och lördag.
Syster och pojkvän är på väg hem från Norge så ska träffa dem också, skoj skoj.

På söndag är det  även lite "kalas" för mig och syster som fyllt år.

Såå söt.

Ni måste ju bara kolla in denna lilla söta hunden! Jag smälte iaf direkt ;)

http://www.expressen.se/husdjur/1.755814/en-riktig-liten-hjartehund

Födelsedag <3

Idag fyller jag och Linda 26 år! ;) Grattis grattis till oss hihi.


I morse fick jag frukost på sängen av mitt älskade hjärta. han är världens sötaste :) En macka, en kopp the, en muffins och tre små blommor på brickan, sött va? =)

Detta är första året som jag och Linda inte träffas på våran födelsedag, men tyvärr så blir det så när hon inte bor här och det är en vardag mitt i veckan då vi alla jobbar. Hon och Stian kommer hem till helgen och då blir det lite firande =)

Linda - GRATTIS! :)

Jäkla regn..

Detta eviga regnande kan väl ingen ha missat.. Olof ringde mig på jobb i förmiddags och berättade att vi haft en liten översvämning nere i källaren. De två kartongerna som stod längst ner blev fördärvade och min byrå, så tråkigt! I kartongerna låg mina skolböcker sen usk-utbildningen som jag velat spara för de kan vara bra att ha + en massa olika anteckningsblock med anteckningar..Kort på mig från skoltiden, de enkla protättkorten man tog.. man ser ju att det är jag på dem men de är blöta och buckliga.
Framtiden-kartongen hade dock klarat sig ganska så bra då de sakerna låg inplastade..

Alla anteckningsblock är bara att kasta men böckerna och korten har vi lagt ut här hemma för de ska försöka torka..

Nu får det vara slutregnat för denna sommaren!!!!!!!!



Dagen..

I morse var det daxs för att "operera" bort de tre leverfläckarna som jag fick tid för för ca 3 veckors tid sen..
Vi åkte tåget till HBg i morse (Mamma följde med som moraliskt stöd) och var framme i god tid.. det va dock inte dr med sköterska som fastnat i köer o allt med tanke på vädret..
Väl när de kommer o iordningställt allt så var det daxs.. aningens nervös men det gick bra iaf. Tre bedövningar och sen började han.. kändes inte något mer än själva bedövningssprutan.. gick relativt fort och sne var det att tacka för oss och gå..medans vi väntade på pappa som skulle hämta oss för vi skulle fika hos honom på jobb började jag må så dåligt.. det va ett av de obehagligaste jag varit mer om på läänge.
Hade inte känsel på hela högra sidan i ansiktet (ena leverfläcken satt vid örat), läppen den hängde, ögat va helt knas så kunde inte stänga det och blunda.. kände riktigt hur ångesten kom och jag mådde så apa. Fick påskynda pappa i tfn så jag kunde få sätta mig ner i bilen och hämta andan lite.. blev dock liggandes i bilen medans de va inne och fikade på jobbet..
Mamma och jag skulle egentligen åka till väla/ikea för att shoppa lite men jag sa att jag ville åka hem till La först för att vila ett tag.. sagt och gjort.. vilade en timma på sängen och sen mådde jag bättre då bedövningen börjat släppa så vi åkte till väla och fick handlat lite.. åkte inom pappa på jobb och hämtade med honom hem.. på hemvägen ringde dr som gjort "ingreppet" och ville bara kolla så att allt va bra med mig, då bedövningen träffat ansiktsnerven och det va de som gjorde att halva ansiktet blev bedövat så. Men nu är allt i stort sett bra, förrutom att det stramar och har sig men det får man ju ta.
Plåstret i ansiktet stramar så det känns som man är bedövad men det är borta nu och väl är väl det för detta var riktigt obehagligt.

aja nu är detta gjort så nu ska det bara läkas också! :)


Fint sommarväder.. eller inte..

Regnet det riktigt vräker ner och det har det gjort ända sen jag var vaken första gången i morse när hjärtat stack till jobb... läste lite och somnade om, vaknade igen vid halv 11 tiden. Skönt med en ordentlig sovmorgon! =)
Börjar inte jobba förrens halv 4 idag så det blir lite av en slappedag, kan behövas det med ibland.

I morgonbitti är det tid. Ska bli skönt att få det gjort men samtidigt hör den ena hemma med mig.. kommer "sakna" den på något konstigt sätt men jag vill få detta gjort, trots allt så är den ju i vägen!
Kommer bli både sydd och omplåstrad men som tur är är det bara den ena som kommer synas lite.

Hmm jag undrar jag om vi kommer få något fint sommarväder.. Jag har 7 arbetsdagar kvar och sen är det semester i 4 !! hela veckor, det ska bli såå skönt! Kunna göra precis det vi vill och bara ta dagen som den kommer.
Karneval i stan snart. Ska bli riktigt roligt! Detta året behöver man inte tänkta på att man ska upp och jobba dagen efter. Linda och Stian kommer hem sent på fredagskvällen så de ska med ut på lördagskvällen sen.

Om 4 dagar fyller vi år! :)



RSS 2.0